De rechtzaken Frans Swannet/ De Fraine

      Geen reacties op De rechtzaken Frans Swannet/ De Fraine

Vandaag een rechtzaak toegevoegd waarbij een familielid betrokken is vanuit het principe economische collaboratie in de 2e wereldoorlog. Aan de hand van een uiteenzetting en een aantal krantenberichten neem ik jullie mee in deze naoorlogse rechtszaak, met hoger beroep, welke aan het krijgshof van Antwerpen diende in de jaren 1947 en 1948. Deze rechtszaak was de start van een tweede rechtszaak welke in België nationaal veel ophef veroorzaakte, omdat er een substituut voor oplichting/aftroggelarij werd veroordeeld. Veel leesplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.